понеділок, 13 лютого 2012 р.

Поляки вважають, що закон «Про насилля в сім’ї» є гіршим від злющої свекрухи



У Польщі розпочинаються рухи протесту проти ювенальної юстиції, що вже введена у цій державі декілька років. Рух батьків з організації «Зберегти дітей» неабияк стурбований новим ювенальним «Законом про насилля в сімї» у Польщі і називає його як таким, що робить державу гіршим від злющої свекрухи. Вони стверджують, що польська держава перестала підтримувати сімю, а якщо у вас є дитина, то це лише «ваша справа».   
Нещодавно польський Сейм прийняв в другому читанні поправки в «Закон про запобігання насильства в сімї». Просімейні організації вважають, що згідно такого трактування насильства, цей закон відноситься до більшої половини сімей. Адже під насильством вважається навіть напоумлення дитини. Після прийняття закону, вже сьогодні кожен відчує над своєю сімєю пильне око ювенальних працівників, «доброзичливих» сусідів та інших спостерігачів. Соціальні працівники отримали необмежене право втручатися у кожну сімю, а якщо її визнають дуже проблематичною, то дитину можуть забрати з сімї без будь-якої вагомої причини. Також є ще одна цікава новинка – соціальному працівникові навіть не прийдеться чекати на рішення суду, мусить лише повідомити до 24 годин суд про факт вилучення дитини із сімї. А суддя повинен вирішити цю справу без зволікань.
            Це все у Польщі впроваджують ґендерні та жіночі центри. Вони брехливо та нахабно заявляють, що аж 70% жінок та дітей є жертвами насилля. Адже чіткого визначення насилля немає. Під цим розуміється також «перешкоджання здійсненню контактів», «критика сексаульної поведінки», не кажучи вже про дисциплінарний підзатильник.
            Польські просімейні організації стверджують, що йдеться про абсурдний та тоталітарний закон, що ставить кожну сімю під контроль держави, ЗМІ та міжнародних організацій.  
            Буде створена Національна система з попередження насильства, що включатиме в себе координаторів на рівні Міністерства та областей. Це будуть структури із власним бюджетом і величезною кількістю чиновників. Йдеться про надзвичайно громіздкий чиновницький апарат, що повинен оправдати своє існування, тобто вилучити щонайбільше дітей із сімей.
За матеріалами:

Немає коментарів: