понеділок, 4 липня 2011 р.

У школах з’являться уроки гендерної рівності



Вітчизняне Міносвіти виконає вказівку ООН, яка наполягає на необхідності усунення гендерної нерівності в Україні.Міністерство освіти й науки разом із програмою рівних можливостей і прав жінок в Україні ООН оголосило всеукраїнський конкурс уроків із гендерної рівності, – повідомляє ТСН.
Як повідомило Міносвіти, основним завданням конкурсу є залучення уваги місцевих органів виконавчої влади й органів місцевого самоврядування, громадськості до проблем гендерної рівності, популяризація педагогічного досвіду, пов’язаного із впровадженням гендерних підходів в освіті.
Конкурс пройде в 2 етапи. На першому етапі журі конкурсу вибере 20 найкращих навчальних планів-конспектів для цих уроків для 5-11 класів загальноосвітніх установ. Оголошення результатів цього етапу відбудеться 6 листопада.
На другому етапі конкурсу учасники проведуть урок відповідно до поданого плану-конспекту й зроблять самоаналіз.
Переможцями конкурсу стануть 3 учасники, які наберуть найбільшу кількість балів за проведений урок, а лауреатами будуть вважатися 20 учасників, які наберуть найбільшу кількість балів за надісланий план-конспект уроку.
Як повідомлялося, наприкінці вересня координатор системи ООН в Україні Олів’є Адам вказав на необхідність усунення гендерної нерівності для України.
У липні уповноважений Верховної ради з прав людини Ніна Карпачова просила прем’єр-міністра Миколу Азарова прискорити розробку проекту загальнодержавної програми із утвердження гендерної рівності в українському суспільстві на період до 2016 року.

Немає коментарів: