четвер, 6 жовтня 2011 р.

Страх щоб не “заразитися” християнською моралю



01


Верховний суд Британії відмовив подружжю Джонсів в праві усиновлення ще однієї дитини на тій підставі, що права гомосексуалістів “повинні мати пріоритет” перед їхніми релігійними віруваннями.

Оуену і Юніс Джонса пояснили в суді, що їхні цінності могли увійти в суперечність з обов’язком місцевої влади дбати про безпеку і благополуччя прийомних дітей у сім’ях, повідомлялось інтернет-версія британської газети The Daily Mail – Mail-online.
Сім’я Джонсів вже виховала 15 прийомних дітей і була на доброму рахунку у соціальних працівників як “добрі і милосердні люди”, які тонко відчувають підлітків.
Покинувши будівлю суду, 65-річний містер і 62-річна місіс Джонс розповіли журналістам, що вони “відчувають душевний біль” і “тільки хотіли запропонувати свій будинок і батьківську любов потребуючої дитини”.
Джонс вважають, що гомосексуалізм – це явище, що існує “всупереч Божому закону і людської моралі”, але в той же час не вважають себе гомофобами і стверджують, що будуть готові прийняти і полюбити будь-яку дитину.
Джонс, які є прийомними багатодітними батьками з 1992 року, в 2007 році звернулися до муніципальної ради Дерба, щоб їх справу було переглянуто. Але соціальні працівники постановили, що їхнє ставлення до гомосексуалізму буде перебувати в суперечності з новим законом про рівність людей у зв’язку з їх сексуальною орієнтацією.
У муніципальну раду Дербі, подружжя Джонс звернулися після того, як соціальний працівник висловив невдоволення їх неприйняттям гомосексуального способу життя. Після того як муніципальна рада міста Дербі відхилив прохання, пара звернулася до Верховного суду країни. Той, у свою чергу, ухвалив, що традиційний християнський погляд на гомосексуалізм є “шкідливим” для дітей, і підтвердив, що не буде втручатися, якщо місцева влада надалі стане відмовляти в усиновленні християнським парам з подібними поглядами.
У суді також сказали, що відмова сім’ї Джонсів у праві всиновлювати дітей не є дискримінацією на релігійному грунті, так як на рішення суду вплинула їхня моральна оцінка гомосексуалізму, а не їх християнські погляди. У той же час, в ході суду представники комісії з прав людини стверджували, що діти в цій сім’ї ризикують “заразитися” християнськими моральними уявленнями.
Як зізналися досвідчені прийомні батьки, єдине, чого вони точно не будуть вчити маленької дитини, – це тому, що “заняття гомосексуалізмом є чимось добрим”. На їхню думку, восьмирічні діти вважають за краще бавитися, а не говорити про свою сексуальність.
“Це сумний день для християнства. Судді припустили, що наші погляди можуть нашкодити дітям. Ми не вважаємо, що це так. Ми готові полюбити і прийняти будь-яку дитину”, – сказала місіс Джонс, колишня медсестра.

Немає коментарів: